
Складові:
Вершки - 1 літр
Цукор - 180 грам
Яєчні жовтки - 8 штук
Сіль - на кінчику ножа
Ванільний цукор - 1 пакетик або Ванільна паличка - 1 штука
Крок 1
У каструлю наливаємо один літр вершків. Ванільну паличку розрізаємо вздовж навпіл, вискоблюємо м'якоть і все разом додаємо в вершки. Додаємо 90 грамів цукрового піску і дрібку солі. Ставимо на вогонь і доводимо майже до кипіння, час від часу перемішуючи. Вимикаємо вогонь і залишаємо на 15 хвилин для того, щоб вершки просочилися запахом ванілі.
Крок 2
Через 15 хвилин повертаємо вершки на вогонь і доводимо до кипіння. Якщо ви використовуєте ванільний цукор, то всього цього робити не треба. Треба вершки, змішані з цукром, довести один раз до кипіння, вимкнути вогонь і додати один пакетик ванільного цукру.
Крок 3
У миску відокремлюємо 8 яєчних жовтків, додаємо 90 грамів цукру і розтираємо.
Крок 4
Зміцнюємо миску в рушник, щоб вона не рухалася і, продовжуючи перемішувати, поступово додаємо вершки з цукром. Якщо ви використовували ванільну паличку, то суміш треба процідити, а якщо ванільний цукор, то проціджувати не треба.
Крок 5
Наповнюємо керамічні формочки на ¾ висоти, ставимо в глибоке деко.
Крок 6
Наливаємо в деко гарячу воду так, щоб рівень води доходив до половини висоти керамічних форм, і відправляємо в нагріту до 160 градусів Цельсія духовку на 25мінут.
Крок 7
Готовність перевіряємо пальцем. Поверхня крему повинна бути щільною.
Крок 8
Форми з кремом виймаємо з води і відправляємо в холодильник мінімум на 5 годин, а краще на день.
Крок 9
Тепер Крем-брюле потрібно покрити карамельної скоринкою. Для цього посипаємо крем тонким шаром цукру і спеціальним пальником карамелізуем його.
Крок 10
Можна карамелізований цукор і в духовці, в режимі гриль. Але робити це треба дуже швидко. Крем-брюле готовий. Подаємо крем-брюле на десерт. На нашому сайті ви знайдете також рецепти інших страв французької кухні. Розбиваємо карамельну корочку і отримуємо задоволення від дуже смачного французького десерту.
Немає коментарів:
Дописати коментар