понеділок, 29 лютого 2016 р.

Крем-брюле


Де вперше був зроблений крем-брюле (crème brûlée) невідомо, однак перший рецепт цього чудового десерту був опублікований у французькій кухарський книзі 1691 року. І вже більше 300 років людство отримує задоволення від його вишуканого смаку. І зараз крем-брюле присутній в меню практично всіх ресторанів.



Складові:

Вершки - 1 літр
Цукор - 180 грам
Яєчні жовтки - 8 штук
Сіль - на кінчику ножа
Ванільний цукор - 1 пакетик або Ванільна паличка - 1 штука

Крок 1

У каструлю наливаємо один літр вершків. Ванільну паличку розрізаємо вздовж навпіл, вискоблюємо м'якоть і все разом додаємо в вершки. Додаємо 90 грамів цукрового піску і дрібку солі. Ставимо на вогонь і доводимо майже до кипіння, час від часу перемішуючи. Вимикаємо вогонь і залишаємо на 15 хвилин для того, щоб вершки просочилися запахом ванілі.

 Крок 2

Через 15 хвилин повертаємо вершки на вогонь і доводимо до кипіння. Якщо ви використовуєте ванільний цукор, то всього цього робити не треба. Треба вершки, змішані з цукром, довести один раз до кипіння, вимкнути вогонь і додати один пакетик ванільного цукру.

 Крок 3

У миску відокремлюємо 8 яєчних жовтків, додаємо 90 грамів цукру і розтираємо.

 Крок 4

Зміцнюємо миску в рушник, щоб вона не рухалася і, продовжуючи перемішувати, поступово додаємо вершки з цукром. Якщо ви використовували ванільну паличку, то суміш треба процідити, а якщо ванільний цукор, то проціджувати не треба.

 Крок 5

Наповнюємо керамічні формочки на ¾ висоти, ставимо в глибоке деко.

 Крок 6

Наливаємо в деко гарячу воду так, щоб рівень води доходив до половини висоти керамічних форм, і відправляємо в нагріту до 160 градусів Цельсія духовку на 25мінут.

 Крок 7

Готовність перевіряємо пальцем. Поверхня крему повинна бути щільною.

 Крок 8

Форми з кремом виймаємо з води і відправляємо в холодильник мінімум на 5 годин, а краще на день.

 Крок 9

Тепер Крем-брюле потрібно покрити карамельної скоринкою. Для цього посипаємо крем тонким шаром цукру і спеціальним пальником карамелізуем його.

 Крок 10

Можна карамелізований цукор і в духовці, в режимі гриль. Але робити це треба дуже швидко. Крем-брюле готовий. Подаємо крем-брюле на десерт. На нашому сайті ви знайдете також рецепти інших страв французької кухні. Розбиваємо карамельну корочку і отримуємо задоволення від дуже смачного французького десерту.

Немає коментарів:

Дописати коментар