Різдвяний пудинг (Великобританія)
Жодні різдвяні свята у Британії не обходяться без особливого пудингу. Незважаючи на його популярність в країні та й за її межами, він не настільки смачний, як здається. Втім, у всіх ще є шанс його спробувати. А раптом сподобається?
Дульсе-де-ліку (Аргентина)
Згущене молоко – гордість Аргентини. Це суміш молока і цукру, яка вариться до карамелізації і перетворюється в густу ніжну масу. Безумовно, згущенку можна купити і в магазині, але приготована вдома набагато смачніша.
Болу рей (Португалія)
Болу рей, який ще називається королівським тортом – традиційний португальський солодкий хліб з горіхами і цукатами, який подають на Різдво, а також 6 січня – на день Короля.
Мазарінер (Швеція)
Смачні мигдалеві кекси вважаються одним з варіантів італійської кростати ді мандодорле – пирога з мигдалем. Та й сама назва підказує походження страви. Вони названі на честь італо-французького кардинала Джуліо Мазаріні (1602-1661), відомого ще як Жюль Мазарі. Таким чином, десерту вже більше чотирьохсот років, і таке довголіття лише доводить його приголомшливий смак.
Вишневий пиріг (Голландія)
Любителі вишні і шоколаду гідно оцінять “полегшену” версію німецького торта «Чорний ліс».
Гулабджамун (Індія)
Гулабджамун – один з найпопулярніших індійських десертів, що представляє собою пончики з згущеного або знежиреного молока, залиті рожевим цукровим сиропом.
Вінартерта (Ісландія)
В Ісландії цей листковий торт з чорносливом ще називають “Смугастою леді”. Його зазвичай готують під час зимових свят, особливо на Різдво. Ось тільки єдиного рецепту немає, зате є можливість спробувати кілька з них.
Пиріг Баноффі (Англія)
Це один із найкращих десертів Англії. Його готують з бананів, вершків та іриски, звареної з згущеного молока. Все це викладається на корж з печива і вершкового масла.
Кнафо (Близький Схід)
Багато близькосхідних країн, такі як Ліван, Йорданія, Палестина, Ізраїль, Сирія, претендують на те, щоб вважатися батьківщиною цього смачного десерту. Але ніхто точно не може цього сказати.
Тірамісу (Італія)
Тірамісу – один з найпопулярніших італійських десертів, який готується з печива савоярді, намоченого в каві, і з крему зі збитих яєць, цукру і маскарпоне. Завдяки своїй популярності тірамісу поширився по всьому світу і надбав безліч варіацій.
Кранахан (Шотландія)
Традиційний шотландський десерт готується з вівсяних пластівців, вершків, віскі і малини. Це дивовижна можливість вразити гостей не тільки в саме серці, але і в шлунок.
Тістечка «Роккі роуд» (Австралія)
«Роккі роуд» – це австралійський десерт, який готується з молочного шоколаду, маршмеллоу і подається у вигляді тістечок або капкейков. У США його зазвичай подають з морозивом.
Шоколадний торт «Гіннес» (Ірландія)
У ірландців своє уявлення про святкування Різдва або Дня святого Патріка. І алкоголь грає там не останню роль, навіть у десертах. А вже поєднання шоколаду і пива в торті виявилося просто неперевершеним.
«Добош» (Угорщина)
«Добош» – чудовий бісквітний торт з семи коржів, перемащених шоколадно-масляним кремом і прикрашених карамеллю. Його назвали на честь творця цього десерту – угорського кухаря Джозефа Добоша.
Немає коментарів:
Дописати коментар