
Здавна в Україні господарки готовили вареники з різноманітними начинками. Начинка для
українських вареників могла бути пісної або скоромної залежно від релігійного календаря.Для готування начинокиспользовали сир, тушенуюкапусту, варену товчену картоплю; мак, калину, вишні й інші ягоди; яблука, варені й товчені сухофрукти (сушину), варену квасолю, горохове пюре, пшоняну або гречану каші й навіть борошно
Вареники з вишнею - інгредієнти:
для тіста:
100 г борошна,
100 мл води,
1 ч. ложка цукру,
щіпка солі,
для начинки:
500 г вишні,
200 г цукру,
0,5 ч. ложки крохмалю.
Вареники з вишнею - приготування:
1 Вишні перебери, помий і очисти від кісточок.
2 Засип вишні цукром і залиш на 2 години, щоб з'явився сік. Утворений сік злий окремо.
3 Приготуй тісто для вареників із вишнею. Просіяне борошно висип у миску гіркою, зроби поглиблення і всип сіль і цукор. Влий у борошно трохи підігріту (не гарячу) воду і заміси тісто. За консистенцією тісто має вийти досить крутим.
4 Накрий тісто серветкою і залиш на 30 хвилин. Потім тонко розкачай і за допомогою склянки чи чашки з гострим краєм виріж круглі варенички.
5 Тепер можна приступати до ліплення вареників із вишнею. У середину кожної варенички виклади кілька ягідок, посип цукром, змішаним з крохмалем. Це робиться для того, щоб вареники не розмокали від вишневого соку.
6 Гарненько зліпи краї тіста звичайними защипами або косичкою на свій розсуд. Важливо, щоб у процесі варіння тісто не розійшлося, і начинка не випала назовні.
7 Зліплені вареники з вишнею виклади на дошку, посипану борошном.
8 Закинь порцію вареників у киплячу підсолену воду і вари до готовності, поки вони не спливуть на поверхню.
9 Подавай вареники з вишнею гарячими, поливши їх сметаною і вишневим соком.
Немає коментарів:
Дописати коментар