понеділок, 29 лютого 2016 р.

Панакота


Панакота – один з найвідоміших і поширених італійських десертів. Це блюдо так любимо не тільки за виняткових смакових якостей, але і унаслідок легкості приготування. Рецепт панакоти це, мабуть, саме елементарне і швидке, що може бути серед десертів.






Панакота – неймовірно смачний і ніжний італійський десерт. Рецепти приготування класичної панакоти чекають вас в моїй публікації.

Інгредієнти:
молоко – 200 мл;
цукор – 150 г;
лимон – 1 шт.;
ром – 50 мл;
вершки – 600 мл;
желатин – 1 пакетик.

Приготування

Желатин висипаємо в миску і заливаємо молоком. У вершки (400 мл) кладемо лимонну цедру і даємо масі закипіти. Потім вимикаємо вогонь, а цедру виймаємо. Вершки збиваємо з цукром, додаємо ром і перемішуємо. Отриману масу додаємо в кипяченые вершки, додаємо молоко і перемішуємо. Якщо желатин розчинився не повністю, то проціджуємо його через сито. Отриману масу розливаємо по формах і ставимо в холодильник до застигання. Щоб витягти панакоту з форми, опускаємо її на кілька секунд в гарячу воду, а потім просто перевертаємо на блюдо. Далі вже прикрашаємо на свій розсуд.

Немає коментарів:

Дописати коментар