понеділок, 15 лютого 2016 р.

Тірамісу

У наші дні ці ласощі відоме у всьому світі, однак залиште надію спробувати справжній Тірамісу поза сонячною Італії. Якщо у вітрині кондитерського магазину на одній з центральних московських вулиць ви побачили великий круглий торт, на ціннику якого написано «Тірамісу», - не вірте очам своїм: це не Тірамісу. Якщо в одному з московських ресторанів вам принесли десерт, розрізаний на акуратні порції, не вірте офіціантові - це не Тірамісу. Справа в тому, що основу його складає найсвіжіший сир маскарпоне, який виробляється тільки на Апеннінському півострові, а точніше - в Ломбардії. Ще Петрарка, Данте і Д'Аннунціо захоплювалися ломбардійской пейзажами, оспівуючи у своїх творах зелені луки і дзеркальну гладь озер цього краю.



До цього дня на смарагдових просторах Ломбардії пасуться вгодовані корівки, з молока яких одержують високоякісні вершки, а з вершків - унікальний сир (55% жирності). Продукт являє собою щось середнє між дуже жирної сметаною і вершковим маслом. Назва його походить від слова mascherpa - так на ломбардійской діалекті називається сир. Якщо все інші сири - продукт переробки молока, то маскарпоне - продукт переробки вершків, які надають сиру тонкий аромат, ніжний, неповторний смак і потужний калорійний заряд. Наступний, не менш важливий компонент Тірамісу - савойарді, повітряне італійське печиво з білка, борошна і цукру, що має форму трубочок. Іноді, через брак печива, підприємливі горе-кухарі використовують бісквітні коржі, але це вже не те.

Немає коментарів:

Дописати коментар