
До цього дня на смарагдових просторах Ломбардії пасуться вгодовані корівки, з молока яких одержують високоякісні вершки, а з вершків - унікальний сир (55% жирності). Продукт являє собою щось середнє між дуже жирної сметаною і вершковим маслом. Назва його походить від слова mascherpa - так на ломбардійской діалекті називається сир. Якщо все інші сири - продукт переробки молока, то маскарпоне - продукт переробки вершків, які надають сиру тонкий аромат, ніжний, неповторний смак і потужний калорійний заряд. Наступний, не менш важливий компонент Тірамісу - савойарді, повітряне італійське печиво з білка, борошна і цукру, що має форму трубочок. Іноді, через брак печива, підприємливі горе-кухарі використовують бісквітні коржі, але це вже не те.
Немає коментарів:
Дописати коментар