
Всі рецепти чізкейк можна розділити на дві основні категорії: з печеної начинкою і «холодного» приготування.
Печені чизкейки прийнято вважати класичним американським десертом. Насправді, їх коріння сягає в Східну Європу. У Польщі, Білорусії, на заході України завжди було багато сиру, і саме його використовували для приготування «сирників» і всіляких запіканок. Так що можна сказати знаменитий львівський сирник - прадід американського чизкейка. Але американці, дійсно, внесли свій вагомий внесок, придумавши рецепт чізкейку не з сиру, а з більш гладкого і жирного вершкового сиру.
В якості основи для чізкейку найчастіше випікають корж з тертого печива. Такий корж не тільки служить дном для пирога, а й вбирає зайву вологу з сирної начинки. До речі, печена чізкейк бажано не тільки остудити до кімнатної температури, але і витримати в холодильнику годин 8-12. Тільки тоді він добре підходить для нарізання і, що набагато важливіше, повністю розкриє свій смак.З «холодними», непечёнимі чізкейк все набагато простіше. По суті вони представляють собою муси на основі сиру або вершкового сиру, які тримають форму завдяки додаванню желатину або іншого желирующего речовини. Іноді для підтримки форми в начинку додають білий шоколад. Такі чизкейки особливо гарні влітку, зі свіжими ягодами або з фруктовими соусами.
Рецепт приготування:
СКЛАДОВІ:
- 350 г сиру жирністю 18%
- 400 г сметани жирністю 30%
- 150 г вершкового масла 350 г сухого солодкого печива або бісквітної крихти
- 300 г дрібного цукру
- 3 яйця
- 1 ст. л. ванильної есенції
Крок 1
Розтопити масло в невеликому сотейнику. Покладіть печиво в кухонний комбайн і подрібніть в крихту. Змішайте крихти печива з 4 ст. л. цукру і додайте розтоплене масло і перемішайте.
Крок 2
Викладіть суміш у високу форму діаметром 24 см і притисніть крихти на дно щільно і рівномірно (це зручно робити дном склянки). Поставте форму в холодильник на 30 хв.
Крок 3
Розітріть в мисці (не збивати!) Яйця і 200 г цукру. Додайте сир і есенцію. Вилийте суміш на охолоджені крихти.
Крок 4
Розігрійте духовку до 180 ° С. Випікайте 5 хв., Потім знизьте температуру до 140 ° С і печіть ще 50-55 хв. Готовий чізкейк щільний по краю, а серединка злегка колишеться, але не рідка. Змішайте цукор зі сметаною, залийте пиріг і печіть ще 5 хв. Вимкніть духовку і залиште в ній чізкейк до повного охолодження. Вийміть пиріг і поставте в холодильник мінімум на 6 годин


Немає коментарів:
Дописати коментар