понеділок, 29 лютого 2016 р.

Десерт "Анна Павлова"

Знаменитий торт «Анна Павлова» ось уже кілька десятиліть не перестає бути одним з найпопулярніших десертів у світі. Дійсно, його повітряна текстура, ніжний смак і незвичайний вид, що нагадує вбрання балерини, мало кого може залишити байдужим. Хто придумав цей десерт, чому він названий на честь російської танцівниці Анни Павлової та легко приготувати його вдома?

Історія десерту дуже заплутана. Згідно з однією з версій вперше цей торт в 1926 році приготував шеф-кухар ресторану одному з готелів Веллінгтона спеціально для Анни Павлової, в той час виступала з гастролями в Новій Зеландії. За іншою версією десерт був придуманий австралійським кухарем Бертом Саші в 1935 році до дня народження балерини. Демонструючи цей торт, він назвав його таким же повітряним, як і сама Анна.

Зараз торт «Павлова» налічує понад 600 варіантів рецептів, які об'єднує основа - білосніжне повітряне безе і ніжний солодкий крем - і прикраса зі свіжих фруктів і ягід.

Готувати торт досить трудомістким, але ці зусилля варті того. Спробуйте зробити десерт один раз, і вам захочеться радувати їм себе і близьких знову і знову.


Рецепт приготування:

вам буде потрібно для безе:
  • 5 білків
  • 1/2 ч. л. лимонної кислоти
  • 1 щіпка солі
  • 140 г цукрової пудри
  • 130 г цукру для крему
  • 300 г охолоджених жирних вершків (35%)
  • 200 г маскарпоне
  • 200 г цукор ванільний для соусу
  •  прикраси заморожені ягоди

Процес приготування

1. Для безе змішайте білки з лимонною кислотою і сіллю. Окремо просійте цукрову пудру.

2. Білки збийте міксером в повітряну піну. Не перестаючи збивати, невеликими порціями додавайте цукор. Збільште швидкість міксера до максимуму і збивайте ще 8-10 хвилин до повного розчинення цукру.

3. У збиті білки невеликими порціями всипте просіяне цукрову пудру і добре вимісити лопаткою. Маса повинна стати однорідною і блискучою.

4. Розігрійте духовку до 100 ° С в режимі конвекції. На застелене пергаментом деко викладіть безе у вигляді двох круглих коржів діаметром 17-20 см.

5. Випікайте 1,5 години, не відкриваючи духовку. Готові безе повинні легко відлипати від пергаменту.

6. Приготуйте крем. Охолоджені вершки збийте в міцну пишну масу. Додайте маскарпоне, цукор і збивайте крем до однорідності. Приберіть в холодильник.

7. На одне безе викладіть половину крему, накрийте другим безе, змастіть його кремом. Прикрасьте будь-якими ягодами.

Немає коментарів:

Дописати коментар