Історія десерту дуже заплутана. Згідно з однією з версій вперше цей торт в 1926 році приготував шеф-кухар ресторану одному з готелів Веллінгтона спеціально для Анни Павлової, в той час виступала з гастролями в Новій Зеландії. За іншою версією десерт був придуманий австралійським кухарем Бертом Саші в 1935 році до дня народження балерини. Демонструючи цей торт, він назвав його таким же повітряним, як і сама Анна.
Зараз торт «Павлова» налічує понад 600 варіантів рецептів, які об'єднує основа - білосніжне повітряне безе і ніжний солодкий крем - і прикраса зі свіжих фруктів і ягід.
Готувати торт досить трудомістким, але ці зусилля варті того. Спробуйте зробити десерт один раз, і вам захочеться радувати їм себе і близьких знову і знову.
Рецепт приготування:
вам буде потрібно для безе:
- 5 білків
- 1/2 ч. л. лимонної кислоти
- 1 щіпка солі
- 140 г цукрової пудри
- 130 г цукру для крему
- 300 г охолоджених жирних вершків (35%)
- 200 г маскарпоне
- 200 г цукор ванільний для соусу
- прикраси заморожені ягоди
Процес приготування
1. Для безе змішайте білки з лимонною кислотою і сіллю. Окремо просійте цукрову пудру.
2. Білки збийте міксером в повітряну піну. Не перестаючи збивати, невеликими порціями додавайте цукор. Збільште швидкість міксера до максимуму і збивайте ще 8-10 хвилин до повного розчинення цукру.
3. У збиті білки невеликими порціями всипте просіяне цукрову пудру і добре вимісити лопаткою. Маса повинна стати однорідною і блискучою.
4. Розігрійте духовку до 100 ° С в режимі конвекції. На застелене пергаментом деко викладіть безе у вигляді двох круглих коржів діаметром 17-20 см.
5. Випікайте 1,5 години, не відкриваючи духовку. Готові безе повинні легко відлипати від пергаменту.
6. Приготуйте крем. Охолоджені вершки збийте в міцну пишну масу. Додайте маскарпоне, цукор і збивайте крем до однорідності. Приберіть в холодильник.
7. На одне безе викладіть половину крему, накрийте другим безе, змастіть його кремом. Прикрасьте будь-якими ягодами.
Немає коментарів:
Дописати коментар